Vergoeding

Vergoeding diëtist in 2018
Hieronder vindt u de feiten voor 2018 op een rijtje. Voor aanvullende informatie over de vergoedingen die op u van toepassing zijn kunt u altijd contact opnemen.

Basisverzekering: Vanaf 2013 worden de eerste 3 uur dieetadvies weer vergoed vanuit de basisverzekering. Dit zijn gemiddeld 4-5 consulten. Daarnaast is het mogelijk dat u nog een extra vergoeding krijgt vanuit uw aanvullende verzekering.

Eigen risico: Houdt u er wel rekening mee dat als u gebruik gaat maken van vergoeding uit uw basisverzekering, u eerst uw eigen risico “op moet gebruiken”. Dit komt voor 3 uur (dit is de maximale vergoeding voor de diëtist) op maximaal €180. Het eigen risico geldt voor alle zorg die u krijgt vanuit de basisverzekering, denk hierbij aan bloedprikken, ziekenhuisbezoek en medicatie. Als u eigen risico ‘op’ is, komt u in aanmerking voor volledige vergoeding. U kunt dit navragen bij u zorgverzekeraar.

Kinderen t/m 17 jaar: Kinderen hebben geen eigen risico, de eerste 3 uur vanuit de basisverzekering worden geheel vergoed. Mocht u nog een aanvullende verzekering hebben dan is het mogelijk dat u nog een extra vergoeding krijgt.

Verwijzing: U heeft geen verwijzing meer nodig van de (huis) arts om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Meer informatie over de wetswijziging kunt u hier vinden.

Hoeveel consulten een behandeling omvat varieert per persoon. Een inschatting van de duur en frequentie van de totale begeleiding wordt besproken tijdens het intakegesprek. Of u kunt hierover vrijblijvend een afspraak maken voor nadere kennismaking en uitleg.