Categoriearchief: Kinderen

De doelgroep kinderen van 4 tot 12 jaar

Jongen eet appel

Kinderen

Kinderen eten tijdens de picknickJe hebt het druk met naar school gaan, spelen en groeien. De afgelopen tijd zijn er vragen ontstaan rondom je voeding. Dan is het fijn voor jou en je ouders als MirjaM ondersteuning biedt. MirjaM geeft je advies en begeleiding op maat over eet- en leefstijl. Vragen rondom eet- en leefstijl kunnen gaan over je groeicurve, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met MirjaM maak je vervolgens een persoonlijke plan; gericht op jouw leven, uitvoerbaar en professioneel.

Werkwijze (0-3 jaar) – Hoe gaat een afspraak bij de dietist in zijn werk

Het eerste gesprek voer ik meestal met een, of beide ouders. Het kind mag hierbij aanwezig zijn, het kan dan spelen met het aanwezige speelgoed in de spreekkamer. Uiteraard zal het kind indien mogelijk ook gewogen en gemeten worden. Soms bespreken we vooraf dat het prettiger is voor het kind om niet bij het (eerste) gesprek aanwezig te zijn, afhankelijk van jullie situatie. Indien het mogelijk is probeer ik het kind zoveel mogelijk bij het gesprek te betrekken.

Werkwijze (4-11 jaar) – Hoe gaat een afspraak bij de diëtist in zijn werk?

Jongen met bloemkoolDe eerste keer dat je bij mij komt samen met een van je ouders hebben we een intakegesprek. Samen met je ouders gaan we kijken wat ik voor jou kan doen. Om dat te kunnen doen ga ik je eerst wat vragen stellen. Deze vragen gaan niet alleen over wat je eet, maar ook over op welke school je zit, of je broertjes en zusjes hebt en wat je allemaal leuk vindt om te doen. Ook ben ik erg nieuwsgierig of je weet wat een diëtist is en doet. Ik ga je niet alleen vragen stellen, ook ga ik je meten en wegen. Natuurlijk kun je altijd vragen stellen aan mij als je iets wilt weten. Waarschijnlijk kom je ongeveer 6 tot 8 keer bij mij op bezoek. Tijdens deze bezoeken zullen we bespreken hoe het met je gaat en kunnen jij en je ouders vragen aan mij stellen.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij mij terecht kan voor advies en begeleiding.

 • Overgewicht (Methode op reis met Hap en Snap)
 • Ondergewicht
 • Kritisch eetgedrag/moeilijk eters/eetproblemen (Methode kinderdieetcreatie)
 • Advies vegetarische/veganistische voeding
 • Voedselovergevoeligheid, – allergieën en–intoleranties
  Bijvoorbeeld: koemelk- en of kippenei allergie, lactose intolerantie, of andere voedselallergie
 • Maag/darm problemen:
  Bijvoorbeeld: obstipatie, (peuter) diarree, prikkelbaar darm syndroom)
 • Voedingsadviezen bij (wedstrijd)sport

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met mij. Dan kan er samen gekeken worden of ik iets voor jullie kan betekenen