Auteursarchief: Mirjam

Over Mirjam

Het liefste meisje van de wereld :)

Privacyverklaring

Privacyverklaring MirjaM – leefstijl en dieet
MirjaM – leefstijl en dieet gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Dat is nu vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Als je gebruik maakt van diensten van MirjaM – leefstijl en dieet dan hebben wij gegevens van jou nodig. Die verstrek je via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via het contact met de diëtist of via de mail. Denk hierbij aan:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • BSN
  • Telefoonnummer / mobiel nummer
  • Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
  • E-mailadres
  • Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens

Waarom is dat nodig?
MirjaM – leefstijl en dieet heeft jouw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om je een persoonlijk dieetadvies te kunnen geven en om deze vervolgens aan jou te verstrekken.
In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van jou. Dat doen wij alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot jouw behandeling. Je persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Hoe lang bewaren we u gegevens?
MirjaM – leefstijl en dieet bewaart jouw persoonsgegevens 15 jaar na beëindiging van de dieetbehandeling (verplichting volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst).

Delen met anderen
MirjaM – leefstijl en dieet zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met jouw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk aan rapportage aan verwijzer of overdracht naar andere instelling bij opname). MirjaM – leefstijl en dieet heeft met andere zorgverleners overeenkomsten voor veilige gegevensoverdracht.

MirjaM – leefstijl en dieet zal jouw gegevens uitsluitend verstrekken aan een ICT hosting organisatie om jouw gegevens veilig op te bergen. Met deze organisatie heeft MirjaM – leefstijl en dieet een overeenkomst om te zorgen voor een standaard niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid voor dit soort gegevens. MirjaM – leefstijl en dieet blijft verantwoordelijk voor deze verwerking van jouw persoonsgegevens.

Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naarmirjam@voedingsstijl.nl. Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om jouw persoonsgegevens gaat.

Beveiliging
MirjaM – leefstijl en dieet neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt hiervoor passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, jouw gegevens onjuist bewaard worden of zonder jouw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op met ons via 06 50 82 44 18 of via mirjam@voedingsstijl.nl.

Meer informatie
Als je vragen hebt over het gebruik van jouw persoonsgegevens door MirjaM – leefstijl en dieet kun je contact opnemen met onze privacy medewerker via het algemene telefoonnummer of via mirjam@voedingsstijl.nl.

Voor meer informatie over privacy kunt je de website van de Autoriteit  Persoonsgegevens raadplegen.

 

Jongen eet appel

Kinderen

Kinderen eten tijdens de picknickJe hebt het druk met naar school gaan, spelen en groeien. De afgelopen tijd zijn er vragen ontstaan rondom je voeding. Dan is het fijn voor jou en je ouders als MirjaM ondersteuning biedt. MirjaM geeft je advies en begeleiding op maat over eet- en leefstijl. Vragen rondom eet- en leefstijl kunnen gaan over je groeicurve, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met MirjaM maak je vervolgens een persoonlijke plan; gericht op jouw leven, uitvoerbaar en professioneel.

Werkwijze (4-11 jaar) – Hoe gaat een afspraak bij de diëtist in zijn werk?

Jongen met bloemkoolDe eerste keer dat je bij mij komt samen met een van je ouders hebben we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en je ouders kunnen na het gesprek beslissen of zij de begeleiding willen starten. In dat geval maken we een afspraak voor in intakegesprek. Samen met je ouders gaan we kijken wat ik voor jou kan doen. Om dat te kunnen doen ga ik je eerst wat vragen stellen. Deze vragen gaan niet alleen over wat je eet, maar ook over op welke school je zit, of je broertjes en zusjes hebt en wat je allemaal leuk vindt om te doen. Ook ben ik erg nieuwsgierig of je weet wat een diëtist is en doet. Ik ga je niet alleen vragen stellen, ook ga ik je meten en wegen. Natuurlijk kun je altijd vragen stellen aan mij als je iets wilt weten. Waarschijnlijk kom je ongeveer 6 tot 8 keer bij mij op bezoek. Tijdens deze bezoeken zullen we bespreken hoe het met je gaat en kunnen jij en je ouders vragen aan mij stellen.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij mij terecht kan voor advies en begeleiding.

  • Overgewicht (programma Lekker Puh!!! Voor meer informatie www.lekkerpuh.net)
  • Ondergewicht
  • Afbuigende groeicurve:
    Gewichtsverlies > 1 SD in 3 maanden voor gewicht naar leeftijd/lengte. Afbuiging in lengte van > 0,5 SD in 1 jaar voor lengte naar leeftijd. Gewicht en/of lengte naar leeftijd < – 2 SD
  • Advies gezonde voeding
  • Advies vegetarische/veganistische voeding
  • Voedselovergevoeligheid, – allergieën en–intoleranties
    Bijvoorbeeld: koemelkallergie, lactose intolerantie, coeliakie/glutenintolerantie
  • Longziekten (COPD)
  • Diabetes type 1 en 2
  • Maag, darm en leverproblemen:
    Bijvoorbeeld: obstipatie, diarree, colitis ulcerosa, crohn, leverziekten, prikkelbaar darm syndroom)
  • Nierziekten
  • Oncologie
  • Voedingsadviezen bij (wedstrijd)sport

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met mij of met je huisarts. Dan kan er samen gekeken worden of een afspraak met mij mogelijk is.

Gezond & Fit

Ben je te zwaar maar lukt het niet om (blijvend) af te vallen? Voel je weer prettig in je eigen lijf met het 10 weken durende plan: Op een leuke maar effectieve manier bewegen o.b.v. Sonja en een persoonlijk voedingsplan van een professional op het gebied van voeding en leefstijl.

Het programma ziet er als volgt uit:

    • Intakegesprek met Mirjam van Delft  (diëtist, opstellen persoonlijk voedingsplan)
    • Wekelijks workshop met de diëtist (alle ins en outs op het gebied van voeding en afvallen)
    • Wekelijks wegen, en bij start, tussenevaluatie en eind, meting van het vetpercentage
    • Wekelijks Sportles  o.b.v. Sonja
    • 1 sportles per week extra volgen naar keuze bij dansstudio Sonja

De bijeenkomsten vinden plaats in een kleine groep, zodat er voldoende mogelijkheid is tot persoonlijke begeleiding. Dit biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen en te motiveren.

Het grootste gedeelte van de kosten wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding voor de diëtist zit namelijk in 2016 in het basispakket. De kosten* van het programma voor 10 weken bedragen €50,-. De overige kosten (€135) worden vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt u er wel rekening mee dat als u gebruik gaat maken van vergoeding uit uw basisverzekering, u eerst uw eigen risico “op moet gebruiken”. In 2017 varieert dit eigen risico van €385 tot €850, dit is afhankelijk van welke basisverzekering u heeft afgesloten.

Heeft u een aanvullende verzekering bij Zorg & Zekerheid? Afhankelijk  van het pakket worden de kosten voor het programma voor 50-75% vergoed. U kunt de vergoeding terugvinden op de website van zorg & zekerheid onder het kopje ‘preventieve cursussen’. Over een aanvullende verzekering hoeft u over het algemeen geen eigen risico te betalen.  Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met MirjaM.

We starten komend seizoen in oktober, februari en april met een nieuwe groep! In september starten we in ieder geval op woensdagavond om 19:00. Kun je niet op woensdagavond? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, afhankelijk van het aantal aanmeldingen starten wij ook op andere dagen.

*Al lid bij dansstudio Sonja? Dan ontvangt u een extra korting van 25 euro.

Kwaliteitsregister Paramedici

Collega in zorg

 

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van leefstijl en gezondheid. MirjaM werkt op basis van evidence based practice. Samen met de cliënt zal er gekeken worden naar een passend en praktisch toepasbaar advies. Het doel van de consulten is om uiteindelijk samen een situatie te bereiken waarin er zelfstandig naar een gezond voedingspatroon en leefstijl kan worden gestreefd. De verwijzer zal aan het begin en het einde van de begeleiding een rapportage ontvangen over het verloop van de consulten.

Door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is de artsenwijzer opgesteld. In deze wijzer vindt u informatie wat de indicaties zijn om een patiënt/cliënt door te verwijzen naar een diëtist. U kunt hier de wijzer bekijken.

Voor meer informatie kunt u telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen.

Fotoshoot een succes

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, op korte termijn de fotograaf, modellen en een passende locatie geregeld, maar het is gelukt! Even zag het er naar uit dat de regen uit de hemel zou komen vallen tijdens de voorbereidingen, maar gelukkig bleef het droog met jawel; een heerlijk zonnetje! Dit waren de voorwaarden voor de mooie plaatjes die door Martine zijn geschoten. Natuurlijk niet mogelijk zonder de enthousiaste medewerking van de modellen: Britt, Stijn, Nina, Iris, Matthijs, Demi en Romy. Zij hebben fantastisch geposeerd, gepicknickt en genoten van de groente en het fruit. Natuurlijk ook dank aan Martine die met haar inzet en creativiteit gezorgd heeft voor een stel prachtige foto’s. Nog even geduld en jullie kunnen het resultaat van de fotoshoot terugzien op de website 🙂

Woord & beeld

Druk bezig met teksten schrijven en bepalen wat voor beeldmateriaal (foto’s) op de site komen. Het gekozen thema is inmiddels achter de schermen in gebruik genomen en er wordt druk aan gesleuteld om de huisstijl er in te verwerken! Het begint al echt ergens op te lijken en zo zie je maar weer dat het harde werken uiteindelijk loont :). Verder worden afspraken met de fotograaf gemaakt en zullen we binnenkort de foto’s gaan maken voor de site… Maar eerst nog even door zwoegen op de teksten…