Categoriearchief: Advies voor …

Hoofdcategorie voor de specifieke doelgroepen

Jongen eet appel

Kinderen

Kinderen eten tijdens de picknickJe hebt het druk met naar school gaan, spelen en groeien. De afgelopen tijd zijn er vragen ontstaan rondom je voeding. Dan is het fijn voor jou en je ouders als MirjaM ondersteuning biedt. MirjaM geeft je advies en begeleiding op maat over eet- en leefstijl. Vragen rondom eet- en leefstijl kunnen gaan over je groeicurve, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met MirjaM maak je vervolgens een persoonlijke plan; gericht op jouw leven, uitvoerbaar en professioneel.

Werkwijze (0-3 jaar) – Hoe gaat een afspraak bij de dietist in zijn werk

Het eerste gesprek voer ik meestal met een, of beide ouders. Het kind mag hierbij aanwezig zijn, het kan dan spelen met het aanwezige speelgoed in de spreekkamer. Uiteraard zal het kind indien mogelijk ook gewogen en gemeten worden. Soms bespreken we vooraf dat het prettiger is voor het kind om niet bij het (eerste) gesprek aanwezig te zijn, afhankelijk van jullie situatie. Indien het mogelijk is probeer ik het kind zoveel mogelijk bij het gesprek te betrekken.

Werkwijze (4-11 jaar) – Hoe gaat een afspraak bij de diëtist in zijn werk?

Jongen met bloemkoolDe eerste keer dat je bij mij komt samen met een van je ouders hebben we een intakegesprek. Samen met je ouders gaan we kijken wat ik voor jou kan doen. Om dat te kunnen doen ga ik je eerst wat vragen stellen. Deze vragen gaan niet alleen over wat je eet, maar ook over op welke school je zit, of je broertjes en zusjes hebt en wat je allemaal leuk vindt om te doen. Ook ben ik erg nieuwsgierig of je weet wat een diëtist is en doet. Ik ga je niet alleen vragen stellen, ook ga ik je meten en wegen. Natuurlijk kun je altijd vragen stellen aan mij als je iets wilt weten. Waarschijnlijk kom je ongeveer 6 tot 8 keer bij mij op bezoek. Tijdens deze bezoeken zullen we bespreken hoe het met je gaat en kunnen jij en je ouders vragen aan mij stellen.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij mij terecht kan voor advies en begeleiding.

 • Overgewicht (Methode op reis met Hap en Snap)
 • Ondergewicht
 • Kritisch eetgedrag/moeilijk eters/eetproblemen (Methode kinderdieetcreatie)
 • Advies vegetarische/veganistische voeding
 • Voedselovergevoeligheid, – allergieën en–intoleranties
  Bijvoorbeeld: koemelk- en of kippenei allergie, lactose intolerantie, of andere voedselallergie
 • Maag/darm problemen:
  Bijvoorbeeld: obstipatie, (peuter) diarree, prikkelbaar darm syndroom)
 • Voedingsadviezen bij (wedstrijd)sport

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met mij. Dan kan er samen gekeken worden of ik iets voor jullie kan betekenen

Jonge vrouwen tussen fruit

Jongeren

Jong volwassen met tomaten voor ogenHuiswerk maken, leuke dingen doen met vrienden en sporten zijn waarschijnlijk dingen waar jij mee bezig bent. Naast al deze bezigheden heb je vragen rondom je voeding en/of leefstijl gekregen. MirjaM geeft je advies en begeleiding op maat voor eet- en leefstijl. Vragen rondom je voeding kunnen gaan over je groei, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met jou maken we aan de hand van je vragen een voedingsplan. Dit voedingsplan wordt aangepast op jouw persoonlijke situatie en is praktisch uitvoerbaar.

Als je een afspraak wilt maken kun je je via een e-mail aanmelden, of telefonisch contact met mij opnemen. Als je je via de e-mail hebt aangemeld zal ik telefonisch contact met jou of je ouders opnemen. Via de telefoon vindt er een korte eerste intake plaats. Zoals wat de reden is van de afspraak, hoe oud je bent en wat ik voor je kan doen. Daarna zullen we een afspraak maken voor een intakegesprek.

Werkwijze
Jongeren genieten van picknickDe eerste keer dat je bij mij komt hebben we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen we eerst kennis maken met elkaar. Ook ben ik erg benieuwd wat de reden is dat je een afspraak hebt gemaakt met mij en wat je van mij verwacht. Daarnaast zal ik je persoonlijke gegevens registreren en je een aantal vragen stellen over je dagelijkse leven. Natuurlijk komt ook het navragen van je voeding (eetpatroon) ter sprake.

Deze dingen vraag ik allemaal om je daarna een persoonlijk advies te kunnen geven wat geheel afgestemd is op jou en je bezigheden. Je zult ook worden gewogen en als dat nodig is, ook worden gemeten. We zullen samen bespreken wat de doelen zijn en hoe ik je daarin kan begeleiden. Uiteraard kun je tijdens het gesprek alle vragen stellen die in je opkomen. Dit geldt ook voor de volgende afspraken die we zullen hebben.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij mij terecht kan voor advies en begeleiding.

 • Overgewicht (begeleidingstraject, gedrag/gezonde keuzes/hoe werkt je lichaam)
 • Ondergewicht (ook bij medicatiegebruik)
 • Advies vegetarische/veganistische voeding
 • Voedselovergevoeligheid, – allergieën en–intoleranties
 • Maag/darm klachten:
  Bijvoorbeeld: obstipatie, diarree, prikkelbaar darm syndroom)
 • Voedingsadviezen bij (wedstrijd)sport

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met mij. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Kind en overgewicht – samen groeien naar een gezond gewicht

Binnen de praktijk zie ik veel kinderen met overgewicht, en deze kinderen eten echt niet allemaal reuze ongezond. Echter is het in de huidige maatschappij voor ouders en kinderen een uitdaging om gezond en volwaardig te eten. Wat is nu een goede keuze? En hoe ga je om met eten op school, feestjes en als je bij een vriendje of vriendinnetje gaat spelen? Al deze antwoorden en meer komen aan bod als we op reis gaan met Hap en Snap. Nieuwsgierig? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Fysiotherapeut

Volwassenen

MirjaM - leefstijl & dieet, dietist Voor al u vragen over eet en leefstijl kunt u terecht bij MirjaM. Zowel voor algemeen voedingsadvies (zonder verwijzing van een arts) als specifiek voedingsadvies(met verwijzing). Denk hierbij dan onder andere aan: overgewicht, ondergewicht, diabetes type 1 en 2 en een te hoge bloeddruk of een verhoogd cholesterol. Om een afspraak te maken kunt u telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen.

Werkwijze
U kunt telefonisch of per e-mail een afspraak maken voor een intakegesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens dit gesprek kunt u het volgende verwachten:

 • Registreren van persoonsgegevens
 • Onderzoek naar medische- en dieet geschiendenis, leefomstandigheden en voedingsstijl
 • Bespreken van de hulpvraag en de verwachtingen
 • Navraag naar eetpatroon (wat eet en drinkt u op een dag)

Met behulp van deze gegevens stellen we samen doelen en een voedingsplan op. Tijdens de vervolg consulten zullen we dit bespreken hoe het voedingsplan werkt in de praktijk en we evalueren de resultaten. Al uw vragen en ideeën zullen hierbij aan bod komen.

Het doel van de consulten is om uiteindelijk samen een situatie te bereiken waarin er zelfstandig naar een gezond voedingspatroon en leefstijl kan worden gestreefd.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind u een lijst waarin aangegeven staat wanneer u bij mij terecht kan voor advies en begeleiding.

 • Overgewicht
 • Ondergewicht
 • Advies gezonde voeding
 • Advies vegetarische/veganistische voeding
 • Te hoog cholesterol (hypercholesterolemie)
 • Te hoge bloeddruk (hypertensie)
 • (Voor)traject bariatrische chirurgie
 • Voedselovergevoeligheid, – allergieën en –intoleranties
  Bijvoorbeeld: koemelkallergie, lactose intolerantie, coeliakie/glutenintolerantie
 • Longziekten (COPD)
 • Maag-, darm- en lever problemen
  Bijvoorbeeld: obstipatie, diarree, colitis ulcerosa, crohn, leverziekten, prikkelbaar darm syndroom)
 • Diabetes type 1 en 2
 • Nierziekten
 • Oncologie
 • Voedingsadviezen bij (wedstrijd)sport

Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met mij of met uw huisarts. Dan kan er samen gekeken worden of een afspraak met mij mogelijk is.

Gezond & Fit

Ben je te zwaar maar lukt het niet om (blijvend) af te vallen? Voel je weer prettig in je eigen lijf met het 10 weken durende plan: Op een leuke maar effectieve manier bewegen o.b.v. Sonja en een persoonlijk voedingsplan van een professional op het gebied van voeding en leefstijl.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Intakegesprek met Mirjam van Delft  (diëtist, opstellen persoonlijk voedingsplan)
  • Wekelijks workshop met de diëtist (alle ins en outs op het gebied van voeding en afvallen)
  • Wekelijks wegen, en bij start, tussenevaluatie en eind, meting van het vetpercentage
  • Wekelijks Sportles  o.b.v. Sonja
  • 1 sportles per week extra volgen naar keuze bij dansstudio Sonja

De bijeenkomsten vinden plaats in een kleine groep, zodat er voldoende mogelijkheid is tot persoonlijke begeleiding. Dit biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen en te motiveren.

Het grootste gedeelte van de kosten wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding voor de diëtist zit namelijk in 2016 in het basispakket. De kosten* van het programma voor 10 weken bedragen €50,-. De overige kosten (€135) worden vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt u er wel rekening mee dat als u gebruik gaat maken van vergoeding uit uw basisverzekering, u eerst uw eigen risico “op moet gebruiken”. In 2017 varieert dit eigen risico van €385 tot €850, dit is afhankelijk van welke basisverzekering u heeft afgesloten.

Heeft u een aanvullende verzekering bij Zorg & Zekerheid? Afhankelijk  van het pakket worden de kosten voor het programma voor 50-75% vergoed. U kunt de vergoeding terugvinden op de website van zorg & zekerheid onder het kopje ‘preventieve cursussen’. Over een aanvullende verzekering hoeft u over het algemeen geen eigen risico te betalen.  Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met MirjaM.

We starten komend seizoen in oktober, februari en april met een nieuwe groep! In september starten we in ieder geval op woensdagavond om 19:00. Kun je niet op woensdagavond? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, afhankelijk van het aantal aanmeldingen starten wij ook op andere dagen.

*Al lid bij dansstudio Sonja? Dan ontvangt u een extra korting van 25 euro.

Kwaliteitsregister Paramedici

Collega in zorg

 

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van leefstijl en gezondheid. MirjaM werkt op basis van evidence based practice. Samen met de cliënt zal er gekeken worden naar een passend en praktisch toepasbaar advies. Het doel van de consulten is om uiteindelijk samen een situatie te bereiken waarin er zelfstandig naar een gezond voedingspatroon en leefstijl kan worden gestreefd. De verwijzer zal aan het begin en het einde van de begeleiding een rapportage ontvangen over het verloop van de consulten.

Door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is de artsenwijzer opgesteld. In deze wijzer vindt u informatie wat de indicaties zijn om een patiënt/cliënt door te verwijzen naar een diëtist. U kunt hier de wijzer bekijken.

Voor meer informatie kunt u telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen.